Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, facilitar un accés més ràpid als mateixos i personalitzar mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies

x
dona rentar mans
Intenta no contaminar l'aigua
 • Els efectes secundaris dels medicaments

  No llencis els medicaments sobrants o caducats al vàter. En contacte amb l’aigua, es comporten de manera imprevisible, per la qual cosa poden afectar el medi ambient i, a la llarga, la salut. Porta’ls a la farmàcia.

 • L’oli i l’aigua no es barregen

  No llencis l’oli que sobri després de cuinar per l’aigüera. Un litre d’oli de cuina contamina la mateixa quantitat d’aigua que la que utilitzen 1.160 famílies en 1 dia! Retira’l de la paella amb paper absorbent i llença’l a les escombraries.

 • La pintura, un altre enemic de l’aigua

  La pintura és una substància molt contaminant. Si te’n sobra i l’has de llençar, deixa-la assecar fins a obtenir una massa sòlida i porta-la als centres de recollida municipals.

 • El vàter no és un cendrer

  Si fumes, no llencis les restes de cigarrets al vàter. Els cigarrets contenen nicotina i quitrà, substàncies que es dissolen fàcilment en l’aigua i que són contaminants, fins i tot en petites concentracions. Llença les restes dels cigarrets a les escombraries una vegada estiguin ben apagats.

 • No obturis les canonades i les depuradores amb residus sòlids

  Els plàstics, les gases, les compreses i els preservatius que es llencen al vàter poden obstruir les canonades i afectar l’entrada de l’aigua residual en les depuradores. Col•loca un petit contenidor al bany per llençar aquests residus sòlids.

 • Mantén la teva actitud respecte a l’aigua allà on et trobis

  L’aigua de casa teva és la mateixa que la de la feina, la del vestuari del gimnàs, la de l’hotel, la de la font del carrer… Mantén la teva actitud ecològica respecte a l’aigua allà on la utilitzis.

Enllaç a l'oficina virtual Enllaç a la pàgina de la factura sense paper Enllaç als talls programats