Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, facilitar un accés més ràpid als mateixos i personalitzar mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies

x
dona gota aigua

L'Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea consideren l'aigua potable com aquella que una persona pot beure tots els dies, durant tota la seva vida i sense cap risc per a la seva salut.

Des de fa molts anys, hi ha normes per definir l’aigua potable basades en l’absència de microorganismes patògens i de components tòxics, perjudicials per a la salut. En l’actualitat, a més a més, es requereix que l’aigua tingui un component de confort, que la faci més agradable i útil per als usos a què es destina. Per tot això, per fixar la qualitat de l’aigua, es controla la presència de determinats components, respectant uns valors màxims de concentració per a alguns d’ells i uns paràmetres de referència per a d’altres (sodi, ferro, magnesi, olor, etc.). Molts d’aquests components no perjudiquen el cos humà i altres només el perjudiquen si estan presents per sobre de certs límits.

Per fer aquests càlculs i definir els nivells de potabilitat, els investigadors prenen com a base el consum diari d’una persona al llarg de tota la seva vida —2 litres diaris d’aigua de l’aixeta durant 70 anys—, amb uns marges de seguretat molt elevats. Per aquest motiu, podem afirmar que l’aigua potable gaudeix d’una total garantia sanitària i la podem beure tranquil•lament tota la vida.

Això és possible gràcies a l’aplicació dels tractaments de potabilització més avançats, i a un control eficaç i constant de la qualitat de l’aigua subministrada.


 

Enllaç a l'oficina virtual Enllaç a la pàgina de la factura sense paper Enllaç als talls programats