Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, facilitar un accés més ràpid als mateixos i personalitzar mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies

x
Per què és millor dutxar-se que banyar-se?

Es millor dutxar-se perquè cada minut que passis sota la dutxa es poden perdre fins a uns 10 litres d’aigua.

Què plantes són les que requereixen un menor consum d'aigua?

Planta arbustos o plantes autòctones i resistents. Són plantes igualment boniques i consumeixen menys aigua.

Quina és la millor hora per al reg del jardí?

Si reguem el jardí a primera hora del matí o al capvespre, aprofitem més l’aigua, ja que no s’evapora tan ràpidament.

Després de cuinar, on llenço l'oli?

No llencis l’oli que sobri després de cuinar per l’aigüera. Un litre d’oli de cuina contamina la mateixa quantitat d’aigua que la que utilitzen 1.160 famílies en 1 dia! Retira’l de la paella amb paper absorbent i llença’l a les escombraries.

Per què no es recomana llençar pintura per l'aigüera?

La pintura és una substància molt contaminant. Si te’n sobra i l’has de llençar, deixa-la assecar fins a obtenir una massa sòlida i porta-la als centres de recollida municipals.

I les cigarretes, les podem llençar pel vàter?

Si fumes, no llencis les restes de cigarrets al vàter. Els cigarrets contenen nicotina i quitrà, substàncies que es dissolen fàcilment en l’aigua i que són contaminants, fins i tot en petites concentracions. Llença les restes dels cigarrets a les escombraries una vegada estiguin ben apagats.

Quins altres materials no convé llençar pel vàter?

Els plàstics, les gases, les compreses i els preservatius que es llencen al vàter poden obstruir les canonades i afectar l’entrada de l’aigua residual en les depuradores. Col•loca un petit contenidor al bany per llençar aquests residus sòlids.

Enllaç a l'oficina virtual Enllaç a la pàgina de la factura sense paper Enllaç als talls programats