Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, facilitar un accés més ràpid als mateixos i personalitzar mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra política de cookies

x
Què és l'aigua potable?

Tal com la defineixen l'Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea, l'aigua potable és aquella que una persona pot beure tots els dies, durant tota la seva vida i sense cap risc per a la seva salut.

Es pot beure l'aigua de l'aixeta?

Sens dubte. L'aigua de l'aixeta és potable, o sigui, aigua que poden ingerir les persones sense risc per a la seva salut.

Com es determina la composició de l'aigua potable?

Per fixar la qualitat que ha de tenir l’aigua de l’aixeta, la Unió Europea, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, determina els límits de presència de determinats components presents en l’aigua. Molts d’aquests no perjudiquen el cos humà, alguns, de fet, són beneficiosos i altres, només si estan presents en grans quantitats.

Per definir els nivells de potabilitat, els investigadors prenen com a base el consum diari d’una persona al llarg de la seva vida -2 litres diaris durant 70 anys- amb uns marges de seguretat molt elevats.

Com s'assegura la potabilitat de l'aigua que arriba a les llars?

Aterca realitza anàlisis en continu per detectar la presència de microorganismes i productes químics indesitjables, i per controlar altres característiques com l’olor, el color o el sabor. Així, s’analitza la presència de més de seixanta paràmetres de tipus microbiològic, químic, indicadors del tipus de conductivitat i pH, etc.

Realitzem també, en continu, anàlisis del clor residual de l’aigua de consum en diferents punts de la xarxa de distribució, per garantir la presència d’una dosi mínima d’aquest component, com a garantia sanitària addicional. 

Si l'aigua de casa meva té una aparença, un sabor o una olor desagradable, es pot beure?

L’aigua de consum humà té en la seva composició sals i substàncies que li donen un sabor i una olor particular. Per tant, que l’aigua tingui un determinat gust i olor no ha de considerar-se com a indicador d’aigua no potable. De fet, la majoria dels components que fan que l’aigua tingui un aspecte, un sabor o una olor desagradable no són perjudicials per a la salut.

No obstant això, en el cas en què, de sobte, l’aigua surti bruta, amb un sabor o una olor desagradable, et recomanem que et posis en contacte amb el nostre servei d’atenció al client.

 

Què és el clor?

El clor és el desinfectant d’aigua més utilitzat en el món, per la seva efectivitat i fiabilitat per eliminar tot tipus de microbis nocius que puguin contenir l’aigua, les canonades de subministrament o els dipòsits d’emmagatzemament. El clor que s’afegeix a l’aigua de consum humà és una dosi mínima de garantia sanitària, marcada per la legislació, no perjudicial per a la salut de les persones.

Què és la duresa de l’aigua?

L’aigua dura és aquella que conté un alt nivell de minerals, en particular sals de calci i magnesi. Encara que altres minerals com l’estronci, el ferro i el manganès també contribueixen a l’enduriment de l’aigua, ho fan en menor grau, ja que generalment estan dissolts en l’aigua en petites quantitats.

Les aigües dures no són perjudicials per a la salut, sinó ben al contrari: aporten un percentatge significatiu de la ingesta diària recomanada de calci i magnesi, i poden prevenir l’aparició de diferents patologies. 

Enllaç a l'oficina virtual Enllaç a la pàgina de la factura sense paper Enllaç als talls programats